Πήλιο, διακοπές σε μαγικό βουνό

Βόρεια και ανατολικά του Βόλου, αναπτύσσεται το Πήλιο, το καταπράσινο βουνό των θρύλων και των Κενταύρων, από τα ομορφότερα και γοητευτικότερα της Ελλάδας.
Απλωμένο σε έκταση 50 περίπου χιλιομέτρων και ψηλότερη κορυφή στα 1.624 μέτρα, το Πήλιο ασκεί γοητεία στον επισκέπτη συνδυάζοντας μοναδικά βουνό και θάλασσα.

Τα δεκάδες ξακουστά χωριά του, είναι όλα τους χαρακτηρισμένα ως παραδοσιακοί οικισμοί, λόγω του εξαίσιου φυσικού τοπίου, της ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς και της χαρακτηριστικής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής.

Αξέχαστη εμπειρία αποτελεί η διαδρομή που ακολουθεί ο θρυλικός «μουτζούρης», το ατμήλατο τραίνο του Πηλίου, που λειτουργεί από το 1895.
Πανέμορφες διαδρομές στο βουνό, δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν το εντυπωσιακό τοπίο του βουνού, τη θέα στη θάλασσα και τα υπέροχα χωριά.

Στον ορεινότερο οικισμό, τα Χάνια, λειτουργεί σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο με συγκλονιστική θέα της ανατολικής και κεντρικής Ελλάδας.
Σημειώνεται, ακόμα, ότι σε πολλές περιοχές του Πηλίου πραγματοποιούνται οργανωμένα προγράμματα εναλλακτικού τουρισμού (ιππασία, πεζοπορία, οικοτουριστικές διαδρομές κ.α.).

Μόλις επισκεφτείτε το Πήλιο θα καταλάβετε ότι δεν φτάσατε απλά σε έναν ακόμη τουριστικό προορισμό αλλά στο σπίτι σας, στην Ελλάδα που πάντα ονειρευόσασταν.