Τσαγκαράδα

Description

Description

Η Τσαγκαράδα, από τα πιο όμορφα και γνωστά χωριά του βουνού, προσφέρει μια θαυμάσια θέα προς την Θάλασσα του Αιγαίου. Ένα χωριό γεμάτο αρχοντιά, προσφέρει άπλετα, δροσιά, γαλήνη και ομορφιά.

Χωρίζεται σε τέσσερις συνοικίες, με διαφορετικό χρώμα η κάθε μία. Πρώτη η συνοικία των Αγίων Ταξιαρχών, μετά η συνοικία της Αγίας Παρασκευής και ύστερα του Αγίου Στεφάνου. Τέλος της Αγίας Κυριακής που βρίσκεται χαμηλότερα από τις άλλες.

Η Τσαγκαράδαπρωτοφαίνεται στην ιστορία γύρω στα 1600 μ.χ. Ίσως εκεί κοντά, προς την θάλασσα, όπου σώζονται τα ερείπια κάστρου της βυζαντινής εποχής, να υπήρχε παλαιότερα το πρώτο χωριό, που πρέπει να είχε το ίδιο όνομα. Στη θέση Παληόκαστρο, κάτω στην παραλία βρίσκονται ερείπια συνοικισμού που τεκμηριώνουν την άποψη αυτή. Όμως οι κατά καιρούς επιδρομές των διαφόρων ληστοπειρατών, ανάγκασαν τους κατοίκους να μετακινηθούν για ασφάλεια πιο ψηλά.

Για το τι σημαίνει το όνομα Τσαγκαράδα υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη, ότι στην περιοχή αυτή παλαιότερα υπήρχαν πολλά κοπάδια (τσαγκάδια), και η δεύτερη ότι στα σλάβικα, Τσαγκαράδα σημαίνει ωραία τοποθεσία (ή ωραία θέα). Η παράδοση ακόμη μας λέει ότι το πρώτο όνομα της Τσαγκαράδας ήταν καστανέα.

Το χωριό έχει πολλά αρχοντικά, της γνωστής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, όπως και εκείνης που δημιουργήθηκε -εδώ και εκατό χρόνια- όταν οι ξενιτεμένοι του τόπου, έκτισαν τα αρχοντικά τους σε διαφορετικό ρυθμό

Contact

Contact
  • Category
    Οικισμοί
  • Location
    Ανατολικό Πήλιο

Location

Τσαγκαράδα
Get directions

Contact

Τσαγκαράδα
  • By medias
  • Email: geo.pol.geo@gmail.com

Events

Τσαγκαράδα
No Events Found

Ratings

Τσαγκαράδα

Javo Rating Notice

0

0 Total
This is a sample content. you can add some notice or special comment for ratings. If you need to modify rating statements, please go to theme option and you can add or change.
Thank you.
Service
0.0%
Location
0.0%
Quality
0.0%
Others
0.0%