Μηλιές

Description

Description

Μέσα από μία κατάφυτη πλευρά του κεντρικού Πηλίου, ξεπροβάλλει το χωριό των Μηλεών, ένα από τα πιο ξακουστά και φημισμένα χωριά του βουνού των Κενταύρων στο οποίο συνδυάζονται απόλυτα οι φυσικές ομορφιές με την τουριστική ανάπτυξη. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από άλλα σημαντικά πηλιορείτικα χωριά όπως η Βυζίτσα και οι Πινακάτες και προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται να θαυμάσουν τα αξιοθέατά του και να δουν από κοντά τα δείγματα παραδοσιακής πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής που διαθέτει.

Το σήμα-κατατεθέν της περιοχής είναι ο «Μουντζούρης», το τρενάκι του χωριού, το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο. Κατασκευάστηκε κατά το 19ο αιώνα και συνέδεε τις Μηλιές με το Βόλο ενώ κατασκευαστής του ήταν ο Ιταλός μηχανικός Ευάριστο ντε Κίρικο, πατέρας του διάσημου καλλιτέχνη Τζιόρτζιο ντε Κίρικο

Contact

Contact
  • Category
    Οικισμοί
  • Location
    Νότιο Πήλιο

Location

Μηλιές
Get directions

Contact

Μηλιές
  • By medias
  • Email: geo.pol.geo@gmail.com

Events

Μηλιές
No Events Found

Ratings

Μηλιές

Javo Rating Notice

0

0 Total
This is a sample content. you can add some notice or special comment for ratings. If you need to modify rating statements, please go to theme option and you can add or change.
Thank you.
Service
0.0%
Location
0.0%
Quality
0.0%
Others
0.0%