Μακρυράχη

Description

Description

Γνωστό και ως το «χωριό των λουλουδιών», η Μακρυράχη προσφέρει στους επισκέπτες της απίστευτα χρώματα και ευωδίες λουλουδιών, που μόνο οι κάτοικοί της ξέρουν να καλλιεργούν και να εμπορεύονται τόσο καλά.

Η Μακρυράχη ιδρύθηκε την περίοδο της Τουρκοκρατίας, χωρίς να ξέρουμε την ακριβή ημερομηνία αν και στην παραλία Μπάνικα, που τη μοιράζεται με το Ανήλιο, έχουν βρεθεί ευρήματα αρχαίας ζωής ενώ στην κορυφή ενός κοντινού λόφου υπάρχουν ίχνη από μεσαιωνικό κάστρο, το Παλαιόκαστρο. Γνωρίζουμε ότι την περίοδο της Τουρκοκρατίας το χωριό φημιζόταν για το μετάξι του ενώ στιγμές πλούτου γνώρισε και τον 19ο και τον 20ο αιώνα εξαιτίας των ευεργεσιών του ξενιτεμένου στην Αίγυπτο τέκνου της Γ.Δ. Κανισκέρη που διέθεσε μεγάλα ποσά για κοινωφελή έργα στο χωριό. Το όνομά της, δοσμένο από τους κατοίκους της, οφείλεται στο γεγονός ότι είναι χτισμένη καταμεσίς μιας μακριάς ράχης του βουνού του Πηλίου που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί, ότι τους καλοκαιρινούς μήνες ο Ανθοκομικός συνεταιρισμός γυναικών Μακρυράχης διοργανώνει στο χωριό ανθοκομική έκθεση, όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων και να αγοράσει και τα αγαπημένα του λουλούδια. Αν είστε εκεί εκείνη την εποχή, πρέπει οπωσδήποτε να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια

Contact

Contact
  • Category
    Οικισμοί
  • Location
    Ανατολικό Πήλιο

Location

Μακρυράχη
Get directions

Contact

Μακρυράχη
  • By medias
  • Email: geo.pol.geo@gmail.com

Events

Μακρυράχη
No Events Found

Ratings

Μακρυράχη

Javo Rating Notice

0

0 Total
This is a sample content. you can add some notice or special comment for ratings. If you need to modify rating statements, please go to theme option and you can add or change.
Thank you.
Service
0.0%
Location
0.0%
Quality
0.0%
Others
0.0%